1.měsíc života

Štěňata se nám pěkně zachlupatila a připomínají malé plyšáčky, které ovšem nepostojí ani klidně neodpočívají na polštáři :)  ,snad jen když spí.

Jakmile se probudí, začnou vyvíjet horečnou činnost. Malou i velkou potřebu, hledají maminku a její mlíčko. Ovšem miminka už mají poměrně ostré zoubky, takže Bessy začíná být lakomá a nastaví se malým ,,pyraním" jen na chvilku. Kojení zvládá i ve stoje, je sranda pozorovat, jak urputně se snaží malí ukořistit si své místo a přisát se. Doslova visí na jejím břiše a sají, co to jde !

A když nestačí mlíčko, tak nastupují granulky namočené v masovém vývaru, občas rýže, kuřecí masíčko (rozmixované), prostě strava značka Interkontinentál:))

Ze začátku 2x denně, pak 3x a nyní už 4x !Je radost vidět, jak jim chutná.

Když nekakají, nečurají a nekrmí se, tak se perou !! Skáčou po sobě, okusují si tlapky, uši, krk - alespoň to tak vypadá. Někdy začnou docela pištět, pak přiběhne starostlivá maminka a rváče rozsoudí.

Začali jsme chodit na zahradu a tak můžou objevovat nové prostředí-studenou zem, občas mokrou trávu, ohryzávat větvičky a učit se dělat potřebu venku.

Začali se zajímat o hračky ve svém okolí. Okusují je a snaží se je zardousit - zakousnou se a třepou hlavou, jako by šlo o skutečné zvíře!

Dobře reagují na lidský hlas a přibíhají na zavolání.Chtějí se mazlit a hrát si.Když mezi nimi stojíme, okusují nám nohy a tahají nás za nohavice.

Jsou to naši miláčci !!!

Současná váha je kolem 1,5 kg. Štěňata byla podruhé odčervena.

TOPlist